Dėl Žemės atmosferoje didėjančio anglies dvideginio dujų kiekio geriau veši augalai, tačiau, pasak mokslininkų, dėl to keičiasi duoninių grūdų maistingųjų medžiagų sudėtis bei iškeptos duonos skonis. Vokietijoje vykdomas eksperimentas patvirtino: kuo daugiau ore CO2, tuo mažiau svarbių baltymų būna kviečių grūduose.
Medus yra gendantis produktas, kurio galiojimo laikas priklauso nuo paruošimo ir laikymo sąlygų, sako bitininkas dr. Jurgis Račys. Taigi, pastebi jis, medus gali surūgti ir dėl bitininko, ir dėl vartotojo kaltės. Portalo LRT.lt skaitytoja Indrė pasakoja, kad nusipirko turguje medaus, o po kelių mėnesių jis ėmė ir surūgo. „Ar gali taip būti? – klausia ji. – Juk sakoma, kad medus – negendantis produktas.“
Birželio 16 d. 08:16  Ateities maistas alkstantiesiems
Tarptautinė muziejų taryba (ICOM) kasmet inicijuoja Tarptautinės muziejų dienos (gegužės 18 d.) renginius. Nuo 2005 m. rengiama tarptautinė muziejų bendruomenės akcija „Europos muziejų naktis“, į kurią įsijungė ir Lietuvos muziejai.
B. Jundulaitės nuotr.
Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris nežinotų šio medžio. Dauguma pažįsta tik paprastąjį šermukšnį (Sorbus aucuparia). Iš tiesų pasaulyje gausu įvairių rūšių ir veislių. Šį kartą pakalbėkime apie saldžiavaisius šermukšnius, kurie vitaminingas uogas brandina ne tik paukščiams, bet ir mums.
2013-10-10 17:09  Žalieji antibiotikai
2013-10-07 13:16  Imbieras sušildys
2013-09-20 10:34  Renkame sėklas
Kraunama...
Populiariausios naujienos